离退休老师
您现在所在的位置:首页  教师风采  副教授/副研究员

潘玥,水族,副研究员,中山大学国际政治博士,印尼智库战略与国际问题研究中心(CSIS)访问学者。本科毕业于北京大学印度尼西亚语专业。研究领域为印尼的政治与社情。在《当代亚太》、《现代国际关系》、《东南亚研究》和《西南民族大学学报(人文社科版)》等核心与学术刊物发表22篇论文,参编3本学术专著。出版独立译作《中国和印度尼西亚的故事(印尼语版)》和《中国和文莱的故事(马来语版)》。参与多项国家社科基金、教育部人文社科基金项目。

PAN Yue,the Shui nationality, associate researcher, Ph.D. of International Politics, Sun Yat-sen University, visiting scholar of the Center for Strategic and International Studies (Indonesia). Bachelor degree in Indonesian language from Peking University. The main research areas are Indonesian politics and social situation. She has published 22 academic papers and 3 academic monographs in the core and academic journals, such as Journal of Contemporary Asia-Pacific Studies, Contemporary International Relations, Southeast Asian Studies and Journal of Southwest Minzu University (Humanities and Social Science). Published independent translations of The Stories of China and Indonesia (Indonesian Version) and The Stories of China and Brunei (Malayu Version). Participated in a number of projects of the National Social Science Fund and the MOE Layout Foundation of Humanities and Social Sciences.